Skip to main content
 
 

REIKI

Reiki is een hele mooie basis in energiewerk. Het geeft je vertrouwen en simpele tools om er zelf intuïtief mee aan de slag te gaan in de wereld van energie.

Reiki, een intelligente energie!

Reiki is de naam die wordt gegeven aan een oud geneeskundig systeem dat is ontwikkeld door Dr. Mikao Usui. Het is een Japans woord van twee lettergrepen, wat betekent: REI uitgesproken als “straal” = Universele Geest of essentie, en KI uitgesproken als “sleutel” = Levensenergie, Licht of Chi (zoals in Tai Chi).
Daarom betekent Reiki (“straal-sleutel ”)  Universele Geest van Leven, of Universele Levensenergie – de levensenergie die overal om ons heen is en voortdurend door ons heen stroomt, een goddelijke intelligente energie.

De Universele energie van Reiki is een bepaalde frequentie die al het leven doordringt, hoewel we deze energie gewoonlijk niet op een visueel niveau waarnemen, is de kwantumfysica in staat geweest deze energie te herkennen en de frequentie te meten. Onze mystieke voorouders kennen het bestaan ​​van genezende kracht sinds de oudheid…

Hoe werkt Reiki?

‘Door de overdracht van Reiki-genezing is er een merkbare toename van het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen’.

De levensenergie die door ons heen stroomt is wat ons in leven houdt. Toch is deze stroom voor velen ongelijk of niet stromend. De stress en spanningen van het dagelijks leven, en ons denkpatronen, zorgen samen voor blokkades en onevenwichtigheden in de stroom. Deze blokkades worden weerspiegeld in het lichaam en kunnen zich manifesteren als storingen of ziekte. De discipline van Reiki heeft te maken met het gebruik van Universele Levensenergie in een helende werking. Mensen die getraind zijn in Reiki kunnen toegang krijgen tot de toevoer van Levensenergie en deze via hun lichaam naar zichzelf en naar de ontvanger kanaliseren.

Reiki versnelt het vermogen van het lichaam om fysieke en mentale aandoeningen te genezen en helpt u onevenwichtigheden van geest en ziel te balanceren die tot ziekte leiden. Reiki stimuleert eigen verantwoordelijkheid en harmonie.

Wanneer iemand met Reiki wordt behandeld, wordt zij teruggebracht in een staat van eenheid met de harmonie van het universum. Deze harmonie die de kleinste cellen kan bereiken, maakt ze weer heel en gezond, en stimuleert zo het natuurlijke vermogen van de cliënt om zichzelf te genezen.

Reiki en Innerlijk kind werk

Persoonlijk vind ik de combinatie van Reiki met Innerlijk kind werk heel mooi. We kunnen ook Reiki aan ons innerlijke kind geven, kleine Janneke vindt het heel fijn..
Reiki geven aan je innerlijke kind kan haar helpen te ontspannen, te kalmeren, opgeslagen energie los te laten, te helen, te aarden en met ons lichaam te werken. Ons lichaam betrekken bij het helen van ons innerlijke kind is krachtig, omdat we meestal ook de wonden van ons innerlijke kind in ons lichaam voelen opgeslagen. Dit is een prachtige oefening om liefdevolle en meelevende energie naar onze energetische wonden te sturen.

Hoe kan ik een Reiki-beoefenaar worden?

Het is belangrijk om de principes van Reiki en de basis en ethiek van energiewerk te bestuderen. Ik stimuleer je om eerst te oefenen en Reiki aan jezelf te geven om je ervaring en je intuïtie te verdiepen. Een sleutelelement in energiewerk is vertrouwen, vertrouwen in jezelf, je intuïtie, in de Universele levensenergie, in Spirit; Je laten leiden door Spirit.

Je ontvangt tijdens de workshop een afstemming op de Reiki-lijn en -systeem, waar de overdracht van de Reiki-genezende energie zal plaatsvinden. Deze afstemming wordt een afstemming of initiatie genoemd. Dit proces is een noodzakelijke stap, omdat het een afstemming met de Reiki-energieën mogelijk maakt. Tijdens deze afstemming versmelten onze energieën met de Reiki-energieën en worden we een kanaal, net als een radio die op een station wordt afgestemd. Wanneer deze initiatie is voltooid, heb je de energie beschikbaar die vervolgens kan worden gebruikt voor helende effecten in verschillende situaties.

Nu wil dit niet zeggen dat na de afstemming al onze problemen zijn opgelost en geen moeilijkheden meer in ons leven hebben… Het is meer alsof als deze afstemming eenmaal is gemaakt, onze verbinding met de Universele levensenergieën wordt versterkt. We hebben dan een groter vermogen om verbinding te maken met deze helende energie door deze in situaties te introduceren om onszelf en anderen te ondersteunen in heling. Deze helende energie is een creatieve stroom, een onvoorwaardelijke liefde die zich in jou manifesteert.

Naarmate we Reiki beoefenen, wordt de verbinding tussen onze innerlijke geest en Spirit geleidelijk groter. Het is om deze reden dat Reiki iemands innerlijk ontwaken, spirituele pad, wijsheid en vrede kan bevorderen.

Waarom Reiki leren?

Reiki is een eenvoudig maar zeer diepgaand genezing systeem, iedereen kan het leren…
De volgende zijn enkele van de vele redenen waarom je deze oude geneeskunst zou kunnen leren.

 • Reiki is een aanvullende therapie op de traditionele en Westerse geneeskunde
 • Reiki helpt bij de genezing van het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam
 • Reiki is een krachtige maar zachte geneeskunst die de ontvanger en gever extra levenskracht geeft die het natuurlijke vermogen van het lichaam versterkt genezen.
 • Reiki roept het potentieel op voor groei en spirituele ontwikkeling
 • Reiki is altijd veilig en biedt spirituele voeding en bescherming aan de afgestemde persoon
 • Reiki roept het hoogste potentieel op voor genezing en zelfbekrachtiging
 • Reiki kan worden gebruikt voor eerste hulp, voor het genezen van dieren, kinderen , iedereen die uit balans is
 • Reiki verbetert inzicht, creatieve stroom en een hoger begrip van zichzelf en anderen en iemands waarneming
 • Reiki is een eenvoudig hulpmiddel om stress te verminderen en innerlijke vrede te vergroten

Tibetaans Usui Reiki

Reiki wordt over de hele wereld beoefend en je kunt tegenwoordig overal initiaties in Reiki doen … daarom zijn er ook in het systeem van Reiki verschillende tradities en/of initiaties, maar in wezen zijn ze verbonden met de Usui Natural healing methode. Zie het als een grote boom met verschillende takken. Dat gezegd hebbende, zelfs als je je Reiki 1 op een andere plek hebt gedaan, is dat oke, we kunnen je inwijden in deze traditie, dus we zorgen ervoor dat je op alle niveaus bent ingewijd met dezelfde afstemmingen vanuit deze Reiki tak…

We delen online Reiki-workshops met jou!

We zijn allemaal met elkaar verbonden…
Vooral in deze tijden kunnen we dat allemaal diep voelen…
Mensen, dieren, Moeder Natuur, de wereld heeft verbinding, onvoorwaardelijke liefde en heling nodig…

Dus we kunnen ons verbinden waar ter wereld je ook bent, en we kunnen samen Reiki delen en zelfs de inwijdingen doen! Je zult de ervaring voelen alsof we fysiek samen zijn geweest.

Daarom deel ik met liefde de Reiki workshops ook online, en ben heel dankbaar dat dat mogelijk is…
We kunnen voorbij fysieke aanwezigheid, tijd en ruimte gaan…
We kunnen Reiki sturen in het nu, naar het verleden en de toekomst. Naar onszelf en ons innerlijke kind, huidige situaties, andere mensen en gebeurtenissen.

Aanvullende details

Wanneer je je aanmeldt voor de Reiki-cursussen, ontvang je na voltooiing een Reiki-certificaat en een Reiki-handleiding. Reiki 1 is vereist om Reiki 2 te begrijpen en ermee te beginnen en we kunnen je ondersteunen door middel van je Reiki Master-certificering, maar daarover in een persoonlijk gesprek meer.

Reiki 1

Usui natuurlijke geneeswijze (2 online bijeenkomsten van ongeveer 2 uur)
Je leert:

 • wat Reiki is
 • de basisprincipes van Reiki
 • de ethiek van het geven van Reiki
 • de handposities
 • je krijgt de Reiki 1 inwijding

Er is tijd om vragen te stellen en we zullen aandacht besteden aan jouw behoeften met betrekking tot het leren van Reiki, zodat we een gepersonaliseerde uitwisseling kunnen maken op basis van wat je graag zou willen leren met betrekking tot energiewerk.
Voorafgaand aan de online bijeenkomsten ontvang je de Reiki reader zodat je voorafgaand aan de bijeenkomst kunt studeren. (studie duurt ongeveer 2 uur)

Reiki 2

Usui natuurlijke genezingsmethode (2 online bijeenkomsten van ongeveer 2 uur)
Je leert:

 • 3 Master symbolen
 • 5 symbolen
 • hoe je een ruimte energetisch kunt schoonmaken
 • hoe je healing op afstand uitvoert
 • je ontvangt de Reiki 2 initiatie
 • we zullen een uitwisseling doen over je Reiki 1 ervaringen

Voorafgaand aan de online bijeenkomsten ontvang je de Reiki reader zodat je kunt studeren voordat we elkaar ontmoeten. (studie duurt ongeveer 2 uur)