Skip to main content
 
 

INNERLIJK KIND

We sluiten het spelende, vrolijke, creatieve en liefdevolle deel van onszelf op in ons binnenste om de pijn van ooit maar niet te hoeven voelen.
Maar hoeveel pijn doen we onszelf aan door dit aspect in ons te ontkennen? De weg terug naar ons authentieke zelf kan met innerlijk kindwerk!

De magie begint…

Zes stappen van innerlijk kindwerk

1 MAAK CONTACT:

Door te leren contact te maken met je innerlijk kind kan je inzicht gaan krijgen wat er zich binnen in je afspeelt, nu nog steeds, op basis van je eigen ervaringen uit het verleden. De pijn van nu is slechts een echo van de pijn uit het verleden. De eerste stap om weer van jezelf te houden en je kracht te hervinden, is contact te maken met het kind in je.

2 LUISTER EN BEGIN EEN RELATIE:

Een relatie met jezelf, die lange tijd op een heel laag pitje heeft gestaan, om de pijn te vermijden, heeft je lang genoeg laten functioneren met oude aangeleerde patronen en overlevingsmechanismen. Je innerlijk kind wil gehoord en serieus genomen worden en dan is luisteren een eerste stap.

3 WEES DE LIEFHEBBENDE OUDER:

Hier gaat het om vertrouwen, het kind helpen je weer te vertrouwen en een basis te leggen voor een geheel nieuwe relatie met je innerlijk kind. Jij begrijpt je innerlijk kind als geen ander! Je hebt al die dingen waar je innerlijk kind mee zit, zelf meegemaakt. Daardoor ben jij bij uitstek de persoon om je innerlijk kind helpen opgroeien.

4 HELP JE KIND OPGROEIEN:

Vanuit vertrouwen, geduld en liefde kan jij je innerlijk kind aan de hand nemen en helpen de pijn uit het verleden te verwerken en los te laten en daarmee stap voor stap je innerlijke kracht terug te vinden.

5 ONDERHOUD DE RELATIE MET JE KIND:

Je innerlijk kind wordt weer je emotionele kompas, kan je haarfijn vertellen wat er aan de hand is. Je handelen komt steeds meer voort uit je eigen innerlijke kracht en intuïtie. Door de relatie met je innerlijk kind te onderhouden, kom je weer helemaal terug bij jezelf.

6 LEEF EEN GELUKKIG EN ZINVOL LEVEN:

Je vrij voelen, keuzes kunnen maken vanuit je Hart, liefde kunnen voelen voor jezelf en anderen, onvoorwaardelijke liefde kunnen geven. Dat is wat een gezond en emotioneel gebalanceerd innerlijk kind je kan geven. GA ERVOOR!

Laat het kind in jou weer toe in je leven

Innerlijk kindwerk is een zelfhulp instrument, het ondersteunt je in het proces van het helen van jezelf.
De workshop heeft als doel jou met je innerlijk kind in contact te brengen en te leren hoe je samen met je innerlijk kind (traumatische) ervaringen kan helpen helen.

De workshop

Innerlijk kindwerk is als cursus beschikbaar.

De cursus bevat drie sessies, die online zullen plaatsvinden door middel van beeldbellen. Elke sessie duurt gemiddeld 1,5 a 2 uur. We zullen drie fases behandelen, de baby, peuter en kleuter tijd. Er is ruimte voor het delen van ervaringen, meditaties en andere interactieve opdrachten. Je ontvangt een reader met de theorie en thuiswerk opdrachten.
Na de cursus kan je  gebruik maken van online ondersteuning en vind er na zo’n 6 weken nog een “nazorg” sessie plaats.

Na de cursus is ook de optie om door te gaan met online begeleiding van mij door middel van intuitief coaching, verbonden met innerlijk kind werk.

Boek je workshop

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Hoe geven we ons innerlijk kind aandacht?

Innerlijk Kind werk kan eenvoudig worden uitgelegd in twee handelingen, die je gecombineerd kan integreren in je dagelijkse leven.

  • Je Innerlijk Kind liefdevolle aandacht geven; in te checken hoe ze zich voelt en samen plezier te hebben en te spelen!
    Bijvoorbeeld: een mooie wandeling maken in de natuur, spelen met honden, katten of andere dieren, een ijsje gaan eten, hardlopen etc… laat je fantasie de vrije loop. SPEELSHEID!
  • Je Innerlijk Kind liefdevolle aandacht te geven wanneer ze getriggerd word; een veilige ruimte creeren zodat ze haar emoties kan uiten, samen teruggaan naar moeilijke situaties uit het verleden en haar te laten uiten. In dit onderdeel is het erg belangrijk dat je je kind ziet en hoort in haar gevoelens. In dit onderdeel is het erg belangrijk dat je je kind ziet en hoort in haar gevoelens. Je bent er om je innerlijk kind vast te houden, te troosten en te ondersteunen bij het uiten van haar gevoelens.
    Onze innerlijke ouder wordt hierin geactiveerd om aan de behoeften van je innerlijk kind te voldoen.

 

Je kunt beide oefeningen zowel in meditatieve (denkbeeldige toestand) als in praktische (lichamelijke) zin doen. Je kunt ertussen schakelen, voel wat goed is voor je in het moment.
Tijdens de cursus zullen we deze oefeningen aandacht geven door middel van meditaties en opdrachten.

Beschikbare facilitators

Momenteel zijn er in een aantal talen facilitators beschikbaar. De beschikbare talen zijn:

  • Nederlands
  • Engels
  • Spaans

Naast hun kennis en ervaring met Innerlijk kindwerk zetten zij ook hun eigen werkvormen in bij de begeleiding.
Als je met je innerlijk kind wil werken in een van deze talen, neem dan contact op via het contactformulier.

 

Of wil je zelf innerlijk kindwerk doorgeven of integreren in je eigen therapeutische werkvormen? Dat kan, klik hiernaast voor meer informatie.

klik hier voor meer informatie