Innerlijk kind

We sluiten het spelende, vrolijke, creatieve en liefdevolle deel van onszelf op in ons binnenste om de pijn van ooit maar niet te hoeven voelen. 
Maar hoeveel pijn doen we onszelf aan door dit aspect in ons te ontkennen? De weg terug naar ons authentieke zelf kan met innerlijk kindwerk! 

De magie begint…

Zes stappen van innerlijk kindwerk

1MAAK CONTACT:

Door te leren contact te maken met je innerlijk kind kan je inzicht gaan krijgen wat er zich in je binnenste afspeelt, nu nog steeds, op basis van je eigen ervaringen uit het verleden. De pijn van nu is slechts een echo van de pijn uit het verleden. De eerste stap om weer van jezelf te houden en je kracht te hervinden, is contact te maken met het kind in je.

2LUISTER EN BEGIN EEN RELATIE:

Een relatie met jezelf, die lange tijd op een heel laag pitje heeft gestaan, om de pijn te vermijden, heeft je lang genoeg laten functioneren met oude aangeleerde patronen en overlevingsmechanismen. Je innerlijk kind wil gehoord en serieus genomen worden en dan is luisteren een eerste stap.
  

3WEES DE LIEFHEBBENDE OUDER:

Hier gaat het om vertrouwen, het kind helpen je weer te vertrouwen en een basis te leggen voor een geheel nieuwe relatie met je innerlijk kind. Jij begrijpt je innerlijk kind als geen ander! Je hebt al die dingen waar je innerlijk kind mee zit, zelf meegemaakt. Daardoor ben jij bij uitstek de persoon om je innerlijk kind helpen opgroeien.  

4HELP JE KIND OP GROEIEN:

Vanuit vertrouwen, geduld en liefde kan jij je innerlijk kind aan de hand nemen en helpen de pijn uit het verleden te verwerken en los te laten en daarmee stap voor stap je innerlijke kracht terug te vinden.  
  

5ONDERHOUD DE RELATIE MET JE KIND:

Je innerlijk kind wordt weer je emotionele kompas, kan je haarfijn vertellen wat er aan de hand is. Je handelen komt steeds meer voort uit je eigen innerlijke kracht en intuïtie. Door de relatie met je innerlijk kind te onderhouden, kom je weer helemaal terug bij jezelf.

6LEEF EEN GELUKKIG EN ZINVOL LEVEN:

Je vrij voelen, keuzes kunnen maken vanuit je Hart, liefde kunnen voelen voor jezelf en anderen, onvoorwaardelijke liefde kunnen geven. Dat is wat een gezond en emotioneel gebalanceerd innerlijk kind je kan geven. GA ER VOOR!

LAAT HET KIND IN JOU WEER TOE IN JE LEVEN

Innerlijk kindwerk is een zelfhulp instrument. Je leert zelf je leven te helen. Er zijn verschillende manieren om met innerlijk kindwerk te beginnen. Bij alle onderstaande opties wordt het zelfde materiaal behandeld, wat als doel heeft jou met je innerlijk kind in contact te brengen en te leren hoe met je innerlijk kind te werken om traumatische ervaringen op te lossen.

Individueel

Innerlijk kindwerk is als cursus beschikbaar. 

Kies je voor de individuele optie dan kan deze cursus via beeldbellen gegeven worden in 3 sessies en is op deze manier beschikbaar op iedere lokatie in Nederland en elders.

Het is ook mogelijk de cursus in persoon te ontvangen maar hier zijn extra kosten aan verbonden ivm reizen.

Na de cursus kan je gedurende 2 maanden gebruik maken van online ondersteuning en vind er na zo’n 6 weken nog een “nazorg” sessie plaats.

Beschikbare facilitators

Momenteel zijn er in een aantal talen facilitators beschikbaar voor zowel individueel werken als voor groepscursussen. De beschikbare talen zijn:

  • Nederlands
  • Duits
  • Frans
  • Engels
  • Spaans
Naast hun kennis en ervaring met Innerlijk kindwerk zetten zij ook hun eigen werkvormen in bij de begeleiding.
Als je met je innerlijk kind wil werken in een van deze talen, neem dan contact op via het contactformulier. 

Groepscursus

Voor veel mensen is dit de preferente optie. 

Je kunt van elkaars verhalen leren.

In een groep wordt deze cursus in 3 dagdelen gegeven op 2 opeenvolgende dagen of 3 avonden.

Groepscursussen kunnen op iedere plaats in Nederland en Belgie gegeven worden.

Aan de cursus kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

Aan het einde van de cursus wordt er een supervisie groep opgezet.

Wil je zelf innerlijk kindwerk doorgeven of integreren in je eigen therapeutische werkvormen? Dat kan, klik hiernaast voor meer informatie.