Blog

De leugen regeert (waar is de Waarheid)

Wat is er in hemels naam mis met onze wereld? 

Vanuit een spiritueel perspectief is eigenlijk alles precies zoals het moet zijn op ons pad als mensheid. Dit heeft niets te maken met het accepteren of afwijzen van wat is, maar een meer neutrale kijk vanuit het hoogste perspectief (als je daarin wilt geloven). 

Laat ik het dan ook maar van daaruit aanvliegen, waar zijn we als mensheid? 

Eerst wil ik het beeld schetsen wat aan de oppervlakte zichtbaar is en daarna wil ik meer de diepte in gaan en kijken wat er zich voorbij de oppervlakte aan het afspelen is.

Natuur is Waarheid

Oppervlakte

Vanaf de oppervlakte gezien mag ik constateren dat we ver van onze essentie weg zijn, weg van onze verbinding met moeder Natuur, moeder Aarde. We zijn materialistische wezens, verbonden met beton, ijzer, chemie en technologie, ieder sprietje tussen de tegels is onkruid, ieder insect is ongedierte. We vergiftigen ons voedsel alvorens het te eten. Een groot deel van de bevolking staat constant onder stress om te overleven. Onze volksgezondheid is belabberd, fysiek en mentaal. We slikken chemie om onze ongezondheid te verbeteren.

Conformeren

We worden geacht ons te conformeren aan de richtlijnen van onze elitaire regeringen. Onze stem daarin is niet meer hoorbaar, alleen nog de stem van BIG tech, pharma, money, food, en zo voort, alsof zij weten wat goed voor ons is. Zichtbaar is dat zij er alles aan doen om het goed voor zichzelf te maken onder het mom van democratie. Vanaf de oppervlakte zie ik de leugen die tot waarheid verheven is, het censureren van alternatieve gezichtspunten op zo ongeveer elk vlak. Alternatieve behandelingen van ziekte, ideeën over onze energievoorziening, landbouw, klimaat, alles wat niet past in het “officiële” standpunt wordt onderdrukt, belachelijk gemaakt of op een andere manier “off line” gehaald. 

Angst

We worden bang gemaakt, bang voor een ziekte die de wereld zou uitroeien, bang voor de veranderingen in ons klimaat, bang voor te kort aan, noem het maar op. Het ergste, bang voor elkaar. Oorlogen en conficten over godsdiensten, ideologieën en grondstoffen. Informatie voorziening via media over alles wat er wel niet mis is, doom and gloom. Op deze wijze worden we in een constante staat van stress gehouden, die ons laat opkijken naar onze “leiders” voor oplossingen. Overal in de wereld, op alle niveaus zien we competitie, tussen bedrijven, tussen sporters, tussen politici en partijen, godsdiensten en andere groeperingen, alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. De sterkste, de rijkste, de machtigste. De ongelijkheid in deze wereld is nog nooit zo groot geweest evenals de verwijdering van Moeder Natuur.

Dat is dus precies het punt, macht over de massa, door angst en competitie, ons los te maken van onze essentie. Al vele eeuwen zijn we met deze zaken opgegroeid en is het een conditionering, overtuiging geworden dat dit is zoals de mens en de wereld werkt. Zoals de mens in zijn essentie zou zijn.

Dit is de grote leugen die tot waarheid verheven is.

Voorbij de oppervlakte is er iets heel anders zichtbaar, voelbaar, hoorbaar. Voorbij de leugen is de echte Waarheid te vinden, voorbij beton, ijzer, chemie en technologie. De Waarheid over deze wereld, over onze essentie en onze verbinding met elkaar en Moeder Natuur. Iets wat we niet mogen weten, omdat daarmee alles wat ons controleert en macht over ons heeft, weg valt.

Pure Liefde

De Waarheid dat wij in onze essentie Pure Liefde zijn, dit mag niemand weten. Deze essentie van ons is zichtbaar aan de oppervlakte als kleine golfjes van puur Licht waarin de goedheid van de mens zichtbaar is. Daar zal ik zo wat voorbeelden van geven. De metafoor van de oceaan is, denk ik, een goede om onze essentie weer te geven. Wij zijn de druppels in de oceaan, waarin ons uniek zijn zichtbaar is en als collectief, de oceaan,  is onze kracht te zien. De hele cyclus van het leven draait om het water van de oceaan. Door de zon stijgen wij op en als regen dalen wij neer op het land, geven leven en keren we weer terug is die oceaan. De cyclus ook van ons leven.

Wonderen

Pure Liefde is zichtbaar in ons gedrag, als onze conditionering weg valt. Het is deze conditionering die de expressie van onze essentie tegen houd. Vele eeuwen lang, millennia lang, vele generaties lang zijn we geconditioneerd in onze kleinheid, ondergeschiktheid, zijn we geconditioneerd in competitie, afgescheidenheid, egoïsme, materialisme. Als deze conditionering weg valt, zien we de kleine wonderen, waar we met verbazing, verwondering en vaak ongeloof naar kijken.

De personen die wij tot helden verheffen. De man die een hond uit een wak in het ijs redt, de voorbijganger die de aanranding van een vrouw stopt, de mensen die een stuk woestijn weer groen maken, er zijn ontelbare voorbeelden van de Pure Liefde die we zijn als in een moment onze Ware aard voorbij de conditionering naar buiten komt. Kleine en grote wonderen die door mensen tot stand komen, de compassie en liefde die mensen laten zien voor elkaar, de solidariteit als we onze conditionering op zij kunnen zetten. Zie b.v. https://www.positive.news/ Dat is het enige dat ons gevangen houdt, onze conditioneringen en overtuigingen. Niet onze leiders of een ziekte, nee, dat gene wat wij als waar hebben aangenomen en het niet is.

Zichtbaar

De grote leugen over wie wij horen te zijn is steeds meer zichtbaar, steeds meer mensen worden wakker en beginnen vragen te stellen, de omslag is begonnen, er schijnt steeds meer Licht op de leugen en daarmee verliest deze aan kracht.

In het Nederlands hebben we een gezegde “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel”, het moment van de Waarheid is NU gekomen. Het uiterste wordt momenteel gedaan om de leugen in stand te houden, middels censuur en onderdrukking. 

Essentie

Liefde is Waarheid

De Pure Liefde van onze essentie, ons licht schijnt nu inmiddels zo krachtig dat de leugen zichtbaar wordt en weldra zijn kracht volledig verliest. Dan is er alleen nog maar onze collective Waarheid, Pure Liefde en Licht. Dan is ook weer onze verbinding zichtbaar en voelbaar met onze Moeder, Natuur en Aarde, de bron van ons bestaan. 

Dit zal in eerste aanleg voor veel mensen zeer verwarrend zijn omdat deze Waarheid niet strookt met hun conditioneringen en overtuigingen, maar op een dieper niveau is er een Weten in ieder mens dat zij Pure Liefde zijn en in de oceaan van deze Liefde één zijn. 

Toekomst

Dit zal de basis zijn voor onze toekomst, ons leven in harmonie met de Natuur en de Aarde. De vorm die dit aan zal nemen is aan ons, als collectief, vanuit gelijkheid, zonder hiërarchie, vanuit onze eigen Kracht. ONZE toekomst. 

Ik nodig jullie uit over deze toekomst te dromen, vanuit de Liefde die je bent, vanuit het Licht van jouw essentie, voorbij alle conditionering en overtuiging. 

Droom lieve mensen, droom vanuit jouw Waarheid, verbind je met anderen en Droom samen…

Wil je voorbij je conditioneringen en overtuigingen, zie je oude pijn onder ogen en zoek hulp indien nodig. Innerlijk kindwerk is een zelfhulp manier om je oude pijn op te lossen, er zijn vele andere manieren…

2 thoughts on “De leugen regeert (waar is de Waarheid)

  1. Heel mooi stuk Henk. In het geval van Eric ben ik toch dankbaar met de chemie, de artsen, de farmacie. Het heeft mogelijk gemaakt dat hij langer bij ons mag zijn. Als er vier jaar geleden niets was gedaan hadden we toen al afscheid van hem moeten nemen. In een gezondere wereld zou hij wellicht niet ziek zijn geworden, maar dat zullen we nooit weten. Dikke knuffel van je schoonzus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *